Wereldkampioen Sagan vindt dat Van Avermaet laf koerst

Wereldkampioen Sagan vindt dat Van Avermaet laf koerst

admin • 10:21, 16-03-2016 / Laatste Update: 04:19, 08-01-2024

Peter Sagan werd voor de zoveelste keer weer tweede. Dinsdag eindigde hij als tweede in het eindklassement van Tirreno-Adriatico. In de slottijdrit bleef de Belg Greg van Avermaet de wereldkampioen een luttele seconde voor. Sagan reageert fel op de manier van koersen van zijn concurrent in de rit van maandag, toen Van Avermaet de Slowaak klopte in de sprint.

Tijdens de zesde rit reden Sagan en Van Avermaet met zes andere renners in de aanval. De Belg wilde niet op kop komen in de ontsnapping, omdat zijn ploeggenoten niet mee waren. De Slowaak, die door zijn tweede plaats voor de 70e keer in zijn carrière tweede werd, kan de passieve houding van de BMC-renner niet waarderen.

,,Van Avermaet koerst zoals hij koerst. Wat kan ik zeggen? Als hij op die manier wint, toont hij wie hij is. Dat is mijn schuld niet'', aldus Sagan. ,,Ik heb vaak in ontsnappingen gezeten met renners als Nibali en Rodriguez. Zij deden altijd meer werk dan Van Avermaet. Het is niet mijn stijl om op die manier te winnen. De ene werkt hard, de andere niet. Iedereen beslist zelf maar hoe hij koerst."