Westra emigreert met aanstaande vrouw naar Down Under

Westra emigreert met aanstaande vrouw naar Down Under

Trevor Wagener • 00:44, 11-07-2017 / Laatste Update: 09:56, 07-01-2024

Lieuwe Westra gaat het helemaal anders doen. De gestopte renner gaat met zijn aanstaande vrouw aan de andere kant van de wereld wonen. De 34-jarige Fries vertelde vanavond bij Omrop Fryslân dat hij naar Australië emigreert. De vriendin van Westra komt van 'Down Under' en in september stappen ze in het huwelijksbootje.

'Het Beest', zoals zijn bijnaam is, verraste begin dit jaar met de mededeling dat hij per direct stopte als professioneel wielrenner. Westra kampte met een depressie en motivatieproblemen. Ook raakte hij in conflict met zijn voormalige zakenpartner en oude manager.

Opmerkelijk wielernieuws. https://t.co/gTaXaJLtTv

— Jaap Stalenburg (@JaapStalenburg) 10 juli 2017

Stoppen

Dat ging zelfs zover dat hij begin januari het contract bij zijn nieuwe ploeg Wanty-Groupe Gobert liet ontbinden en tot ieders verrassing een punt zette achter zijn loopbaan als topsporter. Westra keerde vorige maand wel terug in het peloton, maar dan bij de amateurs.

Bye Lieuwe

De 2-voudig Nederlands kampioen tijdrijden, die in 2014 zijn Italiaanse teamgenoot Vincenzo Nibali van Astana aan de eindzege in de Tour de France hielp, trekt nu samen met zijn toekomstige vrouw naar de andere kant van de planeet.