'Tom Dumoulin verscheurt contract bij Sunweb en gaat naar CCC'
i

ProShots

'Tom Dumoulin verscheurt contract bij Sunweb en gaat naar CCC'

Sjors Tanis • 00:30, 09-10-2018 / Laatste Update: 18:23, 04-01-2024

Wow, een heel verrassend gerucht in de wielerwereld! Volgens een journaliste van Cyclingnews zal Tom Dumoulin (dit seizoen 2e in de Giro d'Italia én de Tour de France) zijn contract met Team Sunweb na dit seizoen verbreken om deel te gaan uitmaken van de nieuwe CCC-ploeg.

UPDATE: Het bericht is door verschillende journalisten alweer ontkracht. Lees dat stuk hier!

Journaliste Susan Westemeyer (van Cyclingnews) tweette vandaag dat Dumoulin morgen een persconferentie zou houden om meer duidelijkheid te geven over de plotselinge overstap.

(Tekst gaat door onder tweets)

Dumoulin said to be holding a press conference tomorrow. Rumours are already ranging from transferring to a new team to announcing a positive doping control.....

— Susan Westemeyer (@WestemeyerSusan) 8 oktober 2018

 

Grote verrassing

Mocht het gerucht waar zijn (wat zeer waarschijnlijk niet zo is), dan zou de plotselinge overstap van Dumoulin een grote verrassing zijn. Hij heeft nog een contract bij Team Sunweb tot en met 2021. Dumoulin won vorig seizoen als 1e Nederlander ooit de Giro d'Italia. Dit seizoen werd hij er dus 2e, net als in de Tour. Op het WK Tijdrijden werd hij ook 2e, terwijl hij bij het WK op de weg als 4e eindigde.

De kans dat dit waar is natuurlijk niet heel groot. Dumoulin wil met Sunweb vol voor de Tour of Giro gaan met een nieuwe ploeg die speciaal om hem gemaakt wordt. Daarnaast speelde hij ook mee in een reclamespotje voor de nieuwe materiaalsponsor Cervélo.

CCC nieuwe BMC

De nieuwe CCC-ploeg wordt de opvolger van BMC Racing Team en komt volgend seizoen 'gewoon' uit op het hoogste niveau in de World Tour. Fietssponsor wordt Giant, de vroegere naamgever van - jawel - de ploeg waar Dumoulin nú fietst, Team Sunweb. Van Laurens Ten Dam en Simon Geschke is al bekend dat zij aan het einde van het seizoen de overstap maken van Sunweb naar CCC.

De manager van de ploeg is Jim Ochowicz. Greg van Avermaet, Serge Pauwels, Guillaume van Keirsbulck, Joey Rosskopf, Patrick Bevin en Alessandro de Marchi zijn namen van renners die volgend seizoen voor de ploeg fietsen.