Zelfverzekerde Armée happy met 1e winst als prof: 'Wist dat ik dichtbij was'
i

ANP

Zelfverzekerde Armée happy met 1e winst als prof: 'Wist dat ik dichtbij was'

Trevor Wagener • 20:41, 07-09-2017 / Laatste Update: 06:17, 05-01-2024

Sander Armée verraste donderdag de wielerwereld compleet met zijn beresterke overwinning in de Vuelta. 'De eeuwige knecht', zoals de Belg van Lotto-Soudal wordt genoemd, pakte met zijn winst meteen zijn 1e profoverwinning ooit.

"Ik voelde me heel goed. Ik wist dat ik er dichtbij zou zijn, maar toch heb ik lang moeten wachten op mijn 1e zege", vertelt Armée tegen Sporza. "Dit is al mijn 8ste jaar als prof. In het verleden werkte ik vooral voor de ploeg, maar in deze Vuelta mocht ik mijn eigen kans gaan. Ik zat al voor de 3e keer in de goeie vlucht. Ik voelde me heel goed. Beter en beter naarmate de etappe vorderde."

Andere koers

En dus paste Armée zijn strijdplan aan. "Op de 2e klim dacht ik al om aan te vallen, omdat de samenwerking vooraan niet meer zo goed was. Uiteindelijk ben ik op de voorlaatste klim meegegaan met Gougeard. Ik wist dat mijn volgende aanval op het vals plat moest zijn."

Armée was dus los, maar moest nog af van zijn concurrenten. "Loetsenko en Alaphilippe gingen nog mee, maar die laatste werkte niet mee. Hij zei dat het op was, maar met hem weet je het nooit, dus hebben we toch geprobeerd om hem te lossen. Ik wist dat ik als ik met Loetsenko naar de klim ging een goeie kans had. Ik heb de hele helling op de grote versnelling gereden. Ik wist dat dat de manier was om het aan te pakken."