Zubeldia krijgt startnummer 1 als afscheidscadeau
i

Photo News

Zubeldia krijgt startnummer 1 als afscheidscadeau

admin • 14:29, 29-07-2017 / Laatste Update: 21:40, 12-12-2023

Haimar Zubeldia rijdt zaterdag bij de Clásica San Sebastian zijn laatste wedstrijd ooit op professioneel niveau. Speciaal daarvoor krijgt hij een afscheidscadeautje van de organisatie. Hij krijgt namelijk startnummer 1 op z'n rug geplakt.

Na 20 jaar koersen zit het erop voor de 40-jarige wielerveteraan van Trek-Segafredo. In de Clásica komt Zubeldia bijna langs zijn huis in Spaans Baskenland, hoogstwaarschijnlijk een erg speciaal en emotioneel moment voor hem.

Prachtige loopbaan

Zubeldia werd op zijn 20ste prof bij Euskaltel-Euskadi, alweer 20 jaar geleden dus. Hij fietste maar liefst 11 jaar voor zijn 1ste ploeg. Daarna volgden periodes bij Astana en RadioShack, die laatste ploeg ging uiteindelijk over in Trek. "Ik heb 20 mooie jaren achter de rug. Ik kijk er nu naar uit om nieuwe dromen te vervullen", zei Zubeldia tijdens de afgelopen Tour de France, waar hij zijn afscheid aankondigde. In zijn lange wielercarrière eindigde Zubeldia 5 keer in de top 10 van de Tour. Zubeldia's beste prestatie in San Sebastian is een 4de plaats in 2010. Kan hij misschien nog 1 keer een kunststukje laten zien?