🎥 | Pech blijft Kelderman achtervolgen: opgave in Baskenland

7 april 2021

Wilco Kelderman heeft opgegeven in de 3e etappe van de Ronde van Baskenland. De Nederlandse renner van Bora-hansgrohe kwam vlak voor de voet van de slotklim ten val en stapte niet meer op de fiets.


Het is de zoveelste tegenslag voor pechvogel Kelderman.

2e val in 2 dagen
De 30-jarige Kelderman stond na de eerste 2 etappes op de 9e plek in het algemeen klassement. Hij ging in de 3e rit samen met de Canadees Michael Woods onderuit bij het nemen van een bocht in een straat, waar ook auto's langs de weg stonden geparkeerd. De Nederlander kwam ook dinsdag al ten val in Baskenland.

In januari ook al raak
Het was niet de 1e val van Kelderman dit seizoen. Tijdens het trainingskamp van zijn ploeg afgelopen januari in Italië werd de renner aangereden door een auto die uit een zijstraat kwam. Hij liep daarbij een hersenschudding en een wervelbreuk op en kon pas in maart zijn 1e koers rijden. Hij vierde zijn rentree met de 5e plaats in de Ronde van Catalonië.

Pech vanaf 2017
In de Giro d'Italia van 2017, het jaar dat zijn toenmalige ploeggenoot Tom Dumoulin de Giro won, begon de ellende voor Kelderman. Hij kwam in de 9e etappe hard in aanraking met een motor en liep een gebroken vinger op. Een jaar later ging het mis in maart in Tirreno-Adriatico, waar de Nederlander in etappe 5 liefst 2 keer tegen de grond ging en bij 1 van die valpartijen zijn sleutelbeen brak.

Hard onderuit in Catalonië 2019
Zo'n jaar na de opgave in Tirreno ging het mis in de Ronde van Catalonië. Hij gleed weg in een bocht, ging tegen de grond en liep een breuk in zijn nekwervel én een gebroken sleutelbeen op. Wanneer houdt de pech op voor Wilco?

Vorig jaar kende Kelderman een jaar zonder pech. Hij eindigde toen als 3e in de Giro.