Peter Sagan heeft forse kritiek op wielrennen: ‘Wordt gekoerst als bij de amateurs’

5 december 2019

ANP
peter-sagan-40e-stoppen

Peter Sagan is de ultieme smaakmaker van het peloton en is niet vies van een stevige mening hier en daar. Ditmaal laat hij aan Cyclingnews weten dat hij het niveau van het hedendaagse wielrennen behoorlijk laag vindt. "Er wordt tegenwoordig gekoerst zoals bij de amateurs."


Eerst laat hij weten op wat voor manier de wielersport met sprongen professioneler wordt. "Je moet altijd in topconditie zijn. Het gaat niet alleen meer om trainingskampen. Je moet ook aan je core werken, goed eten en goed slapen. En ook de sponsoren willen steeds meer. Het gaat er niet meer om of je goed bent op de fiets, je moet ook een goed mens zijn."

Koersen als amateurs
Na dit statement komt pas de echte kritiek. Volgens Sagan, die maar liefst 7(!) keer de groene trui in de Tour de France won, is de manier waarop er gefietst wordt in het peloton er bepaald niet op vooruit gegaan. "Er wordt tegenwoordig gekoerst zoals bij de amateurs. Er wordt constant aangevallen, in plaats van dat er 1 leider per ploeg is en ploegen onderling samenwerken. Ik kan me herinneren dat toen ik prof werd toen Tom Boonen en Fabian Cancellara rondreden in de klassiekers. Hun ploegen reden voor hen en controleerden de race. Dat bestaat nu niet meer."

2020 voor Sagan
Eerder werd bekend dat Sagan in 2020. een stuk minder zal koersen. Hij zal slechts 6 maanden in het peloton te zien zijn, maar rijdt dan wel alle grote koersen mee, inclusief de Tour de France en de wegwedstrijd van de Olympische Spelen in Tokio.