Ullrich trekt zich terug als sportief directeur “Rund um Köln”

19 mei 2017

ANP

Jan Ullrich zal dit jaar niet te bewonderen zijn als sportief directeur in de koers Rund um Köln. De ex-tourwinnaar van 1997 die altijd geweldige duels uitvocht met Lance Amstrong op de fiets heeft zich teruggetrokken. De Duitser zou eenmalig terugkeren in de wielersport om de koers te promoten. Dit leverde zoveel kritiek op dat Ullrich in overleg met de organisatie besloot om het toch niet te doen.


Verklaring Ullrich 
De 43-jarige Duitser zei zelf het volgende in een verklaring via Facebook: "veel wielerfans, media en ook sponsoren reageerden zeer enthousiast. Maar enkele media kunnen er blijkbaar niet mee omgaan. Daarom heb ik in overleg met de organisatie besloten terug te treden. Ik wil de koers geen schade berokkenen'', Koersdirecteur Artur Tabat is teleurgesteld: "Jan zou enkele representatieve taken overnemen, ik wilde hem een tweede kans geven'', liet hij vandaag  weten.

Doping
Ullrich heeft sinds zijn afscheid eigenlijk volledig afscheid genomen van de wielersport. De Duitser werd betrapt op het gebruik van doping vlak voor de Tour van 2006. Desondanks ontkende Ullrich in eerste instantie alles. In 2013 gaf de Duitser toe doping te hebben gebruikt tijdens zijn actieve carrière.

reacties
ReageerReageer op dit bericht