Viviani ontbreekt in Arnhem Veenendaal Classic

15 augustus 2014

Viviani ontbreekt in Arnhem Veenendaal Classic

ARNHEM/VEENENDAAL - Titelverdediger Elia Viviani ontbreekt vrijdag 22 augustus in de Arnhem Veenendaal Classic. De Italiaan van Cannondale ​versloeg vorig jaar in de sprint zijn landgenoot Danilo Napolitano en de regionale favoriet Kenny van Hummel. 

Viviani ​staat op de startlijst van de etappekoers USA Pro Challenge, die maandag begint in de Amerikaanse staat Colorado. Cannondale stuurt met Marco Marcato en Fabio Sabatini wel twee andere sterke renners naar de voormalige Dutch Food Valley Classic.

Belkin en Movistar
De Italiaanse equipe is een van de drie ploegen uit de Pro Tour, die op de Markt in Arnhem aan de start verschijnen.
Belkin en het Spaanse Movistar zijn de andere twee. Opvallende afwezige is de tweede Nederlandse ploeg, Giant-Shimano, dat wel de opleidingsploeg afvaardigt. Op de voorlopige startlijst staan 108 renners, verdeeld over achttien ploegen van zes coureurs.

Massasprint
Bij Belkin krijgt tweevoudig winnaar Theo Bos (2011 en 2012) de steun van Jetse Bol, Graeme Brown, Rick Flens, Tom Leezer en Barry Markus. Als de wedstrijd traditiegetrouw op een massasprint uitdraait, kan Bos ook concurrentie verwachten van José Joaquin Rojas (Movistar), Michael van Stayen (Topsport Vlaanderen), Yoeri Havik (De Rijke), Raymond Kreder en Kenny van Hummel, de winnaar van 2009.

Kreder, afgelopen week nog etappewinnaar in de Ronde van de Ain, en Van Hummel vormen samen met Johnny Hoogerland, Bobbie Traksel, Dylan van Baarle en Wouter Wippert de nationale ploeg. De finish is dit jaar weer op de Kerkewijk in Veenendaal.