WK wielrennen: Nederlandse vrouwenploeg met ijzersterke selectie naar Vlaanderen

7 september 2021

Pro Shots
selectie-nederland-wk-wielrennen-vrouwen

De Nederlandse selectie voor het WK wielrennen bij de vrouwen is indrukwekkend sterk. Bondscoach Loes Gunnewijk heeft echt de A-selectie tot haar beschikking voor het WK, dat van 19 tot en met 26 september op verschillende locaties in Vlaanderen wordt verreden.


Voor de tijdrit heeft TeamNL liefst 4 namen opgesteld, omdat titelverdedigster Anna van der Breggen en olympisch kampioene Annemiek van Vleuten eigen startplekken hebben. Daarbij doen ook Ellen van Dijk en Riejanne Markus nog mee namens ons land. Topbezetting dus.

Voor de weg
Voor de strijd om de regenboogtrui op de weg levert Nederland bijna een heel peloton. Anna van der Breggen, Annemiek van Vleuten, Chantal van den Broek-Blaak, Lucinda Brand, Ellen van Dijk, Amy Pieters, Demi Vollering en Marianne Vos mogen de prijzen verdelen zou je zeggen.

Op de Spelen ging het mis
Daar hangt 1 'maar' aan vast. Op de Olympische Spelen gingen de Nederlandse vrouwen ook met zo'n ijzersterke op weg om goud te pakken. Alle 3 de medailles zouden wel even naar TeamNL gaan, maar ze lieten zich verrassen door een Oostenrijkse amateur. Er restte alleen zilver voor Van Vleuten.