Amateurvoetbalseizoen in Nederland zit er nu definitief op
i

ANP

Amateurvoetbalseizoen in Nederland zit er nu definitief op

Bart van der Wijst • 22:06, 31-03-2020 / Laatste Update: 02:02, 08-01-2024

Er werd al een tijdje niet meer gevoetbald in het amateurvoetbal vanwege de coronacrisis, maar het seizoen is vanaf nu definitief ten einde. Dat maakte de KNVB dinsdagavond, na de persconferentie van het kabinet over de nieuwe corona-maatregelen, bekend. 'Er is tevens besloten dat er voor dit seizoen geen eindstanden komen, en er dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten zijn', stelt de KNVB.

'Ook worden de bekerkampioenschappen niet meer uitgespeeld. Het volgend seizoen start iedereen in dezelfde klasse als bij de start van het huidige seizoen. Een werkgroep van de KNVB gaat de consequenties hiervan nader uitwerken.'

Niet alles ten einde

Alle competities op amateurniveau zijn voorbij: mannen, vrouwen en jeugd, in de zaal en op het veld. Er zijn toch nog een paar uitzonderingen. Over de Eredivisie Vrouwen, Eredivisie Zaal en Eredivisie O19 wordt later een besluit genomen.

Financiële hulp

De beslissing van de KNVB om de stekker er definitief uit te trekken is natuurlijk financieel niet ideaal voor amateurclubs. Toch wil de voetbalbond de kosten voor clubs zo laag mogelijk houden, zeggen ze. Zo hoeft er voor de maanden april en mei geen maandelijkse incasso te worden betaald en valt het eindbedrag wat clubs over het hele seizoen moeten betalen lager uit.

Het is voor het eerst sinds het seizoen 1944/1945 dat het amateurvoetbalseizoen niet wordt afgemaakt.