Jeugdtrainer voor ogen jeugdteam afgetuigd met knuppels
i

Google Streetview

Jeugdtrainer voor ogen jeugdteam afgetuigd met knuppels

admin • 11:38, 19-02-2018 / Laatste Update: 21:17, 08-01-2024

Een 22-jarige trainer van SV Zwolle is woensdagavond gruwelijk in elkaar gerost door een groepje van 4 tot 5 jongens met knuppels. Het was schijnbaar een 'oude rekening' die nog moest worden vereffend. De trainer zou tijdens een zaalvoetbaltoernooi betrokken zijn geweest bij een opstootje en probeerde dat te sussen. Zijn aanvallers wilden het nog even afmaken.

Woensdagavond waren tientallen jonge kinderen getuige van de afrossessie. Behalve deze kinderen blijven ook ouders, trainers en bestuursleden in shock achter, schrijft het AD.

De gastjes hadden capuchontruien aan en hadden knuppels meegenomen. Al schreeuwend gingen ze op zoek naar de 22-jarige Uwais Goelab, die er zo snel mogelijk vandoor ging. Tijdens zijn vluchtpoging gleed hij uit en werd er ziek hard op hem ingeslagen. Eentje geeft de weerloze trainer een schop tegen zijn hoofd. Op dat moment springt een stevige leider van de jeugd ertussen en vangt een paar klappen op. Rafiq Goelab, de vader van Uwais en trainer van de E-jeugd die aan de andere kant van het veld oefent, komt samen met enkele ouders aanrennen om redding te brengen.

Schild

Er komen steeds meer mensen te hulp, waarop 1 van de aanvallers zelfs een mes trekt. "Dit gaat niet goed aflopen jongens", zegt Rafiq Goelab. "Ga weg." Inmiddels zijn de in truien gehulde jongemannen in de minderheid. Ze druipen af. Net voordat de gealarmeerde politie arriveerde.

Foto's en video's

Van de daders zijn foto’s gemaakt en beelden van beveiligingscamera’s zijn overgedragen aan de politie. "We verzamelen en bekijken dat beeldmateriaal nu", zegt politiewoordvoerder Ruud Visser. "We hebben ook (oog)getuigen gehoord en meerdere aanknopingspunten."