KNVB op zoek naar bedreigers van arbiters Vlissingen - UDI'19 (video)

KNVB op zoek naar bedreigers van arbiters Vlissingen - UDI'19 (video)

admin • 14:57, 03-12-2015 / Laatste Update: 21:51, 12-12-2023

De KNVB is een onderzoek begonnen naar een mogelijke doodsbedreiging door toeschouwers van de Zeeuwse hoofdklasser VC Vlissingen tegen een scheidsrechter en zijn assistenten. Dat zegt persvoorlichter Bram de Groot van de KNVB. De Groot: ,,Scheidsrechters moet je met respect behandelen, dus dit nemen we zeer serieus."

Het arbitrale trio zou vanuit de kleedkamer één of meerdere mensen 'Ik maak ze kapot' hebben horen zeggen. Het gaat om scheidsrechter Vink en zijn assistenten Van den Oetelaar en Hoeksma. Ze zouden de bedreiging wel gehoord hebben, maar konden niet zien wie het zei omdat de deur van hun kleedruimte dicht was.

Rode kaart

De wedstrijd is chaotisch geëindigd (zie video van Omroep Zeeland); na het laatste fluitsignaal kreeg Geraldi Geerman van VC Vlissingen een rode kaart wegens een grove belediging tegen de scheidsrechter. Die heeft de opmerking zelf niet gehoord, maar assistent-scheidsrechter Van den Oetelaar wel. Geerman kreeg in eerste instantie vijf duels schorsing, maar die straf is na beroep teruggebracht tot drie duels.

VC Vlissingen is in beroep gegaan bij de KNVB, de club herkent zich niet in de beschuldigingen en heeft niemand achterhaald die 'Ik maak ze kapot' gezegd zou hebben. De persvoorlichter van de KNVB verwacht over een week meer te weten.