Onderzoek naar zwart betalen amateurvoetballers

Onderzoek naar zwart betalen amateurvoetballers

admin • 14:03, 12-05-2016 / Laatste Update: 15:36, 07-01-2024

De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingdienst FIOD heeft donderdag twee mensen aangehouden omdat ze ervan worden verdacht amateurvoetballers zwart te betalen. Het zou gaan om een club in de hoofdklasse. Om welke club het gaat willen ze bij de FIOD niet zeggen, omdat ze zich moeten houden aan wettelijke geheimhoudingsplicht.

De verdachten zijn een bestuurslid van de vereniging en de voorzitter van een stichting die voor de club de betalingen deed aan spelers. Door de constructie is de schatkist vermoedelijk tonnen misgelopen.

Loonbeslasting

Een aantal spelers ontvangt (beperkt) salaris van de club, waarover de vereniging ook loonbelasting afdraagt. Het vermoeden is dat een aantal spelers in de jaren 2011 tot op heden daarnaast (een deel van) hun salaris zwart uitbetaald kreeg. De FIOD heeft administratie en computers in beslag genomen. Het betalen van spelers is in de hogere klasses van het amateurvoetbal eerder regel dan uitzondering.

Huiszoekingen

De FIOD doorzocht met de politie de kantine van de betreffende voetbalclub en twee woningen. Een van die twee huizen is de vaste verblijfplaats van een van de verdachten, het andere was ook in gebruik.

Het doorzoeken van de woningen leverde enkele opvallende vondsten op. Naast de administratie werden er ook dure horloges en vermoedelijk verdovende middelen aangetroffen.