Belgische atleet met kanker opgeschrikt door dopingcontrole

Belgische atleet met kanker opgeschrikt door dopingcontrole

11:23, 10-02-2015 / Laatste Update: 07:57, 13-12-2023

Bij de Belgische atleet Tarik Moukrime werd 2 maanden geleden teelbalkanker geconstateerd. Nu hij midden in zijn chemobehandeling zit, is een dopingcontroleur aan zijn huis het laatste waar de hardloper op zit te wachten.

Toch is dat wat er vorige week vrijdag gebeurde, zo vertelt Moukrime in de Belgische krant La Dernière Heure. De 22-jarige atleet wist niet wat hij meemaakte toen om 8 uur 's ochtends een controleur van de Waals-Brusselse federatie voor zijn deur stond. "Ik kon het niet geloven en was kwaad, maar heb de man toch goed ontvangen. Ik heb vervolgens meteen mijn situatie uitgelegd aan de controleur. Mijn ziekte, ziekenhuisopname, de medicatie die ik moest nemen en de chemotherapie. Ik schat de kans 95 procent dat de uitslag positief zal zijn. Zo'n controle heeft toch geen enkel nut?", aldus een verbolgen Moukrime.

Geen schorsing

Volgens Anne Daloze, verantwoordelijk voor de dopingcontrole van de Waals-Brusselse federatie hoeft Moukrime niet te vrezen voor een schorsing. Daloze zegt in dezelfde krant dat het ongelukkige bezoek voorkomen had kunnen worden als de zieke atleet de dopingautoriteiten vroegtijdig had geïnformeerd. "Een telefoontje of e-mail van zijn kant was voldoende geweest om misverstanden te voorkomen."

Rio 2016

Moukrime hoopt spoedig weer helemaal te herstellen van de kanker. Het Luikse talent werd vorig jaar nog 8e op de 1500 meter bij het EK atletiek. Hij verwacht binnen enkele maanden de competitie weer te kunnen hervatten om zich voor te bereiden op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro volgend jaar.

DIT BERICHT IS OOK VERSTUURD VIA WHATSAPP. WIL JE MAXIMAAL 5 BERICHTEN PER DAG ONTVANGEN?

APP TOP AAN (HOOFDLETTERS) NAAR  06 13 55 91 70