Van Schippers mag de airco wel uit in het stadion in Doha
i

ANP

Van Schippers mag de airco wel uit in het stadion in Doha

Brian Vesseur • 20:22, 10-09-2019 / Laatste Update: 21:14, 08-01-2024

Het WK atletiek in Doha staat eind deze maand op het programma. En iemand die daar acte de presence geeft is natuurlijk Dafne Schippers. De sprintster was deze zomer niet in topvorm, zo vertelden haar tijden. Toch gaat Schippers vol vertrouwen naar de hoofdstad van Qatar.

Tegen het AD zegt Schippers: ,,Tijden zeggen niet alles, het gaat om presteren op een kampioenschap onder grote druk. Ik kan dat. Ik haal op de grote toernooien altijd het beste in mezelf naar boven.''

,,Maar ik ga nog steeds voor de medailles", zegt Schippers, ondanks dat ze niet tot de favorieten behoort. ,,Bovendien breng ik veel ervaring mee en dat gaat mij echt helpen."

Airco

Wat dat betreft komt een trainingskamp in het Turkse Belek als geroepen. ,,Het is fijn om de laatste weken in de warmte en in alle rust toe te werken naar de WK. Ik kom dan in een bubbel en dat vind ik heel plezierig'', zegt Schippers, die zich vooralsnog alleen zorgen maakt om de airco in het hypermoderne atletiekstadion van Doha. ,,Sprinters vinden dat heel vervelend, die hebben helemaal geen behoefte aan zo'n koude luchtstroom. Ik loop liever in de warmte, zelfs al is het 35 graden.”