Visser wil in Londen schitteren op de zevenkamp
i

BELGA

Visser wil in Londen schitteren op de zevenkamp

admin • 18:43, 03-08-2017 / Laatste Update: 11:44, 08-01-2024

Nadine Visser is 1 van de beste hordeloopsters in Europa. Ze veroverde pas goud op de EK onder 23 en met haar persoonlijk record van 12,78 is ze nog maar 1 honderdste verwijderd van het Nederlands record, dat sinds 1989 op naam staat van Marjan Olyslager. En toch ligt haar liefde bij de zevenkamp. ,,Het is nog te vroeg om te zeggen: ik laat die meerkamp voor wat het is."

Visser (22) werkte deze zomer al 2 zevenkampen af. In Götzis kwam ze tot een puntentotaal van 6355 en plaatste ze zich voor de WK in Londen, een paar weken later eindigde ze als 2e in de zevenkamp van Ratingen met 6183 punten. ,,Als ik goed uitgerust ben en fit, kan ik in Londen wat moois doen," zegt ze in aanloop naar de titelstrijd in het Olympisch Stadion, die zaterdag voor haar begint. ,,En als ik fit uit de zevenkamp kom, dan kan ik ook nog de 100 meter horden er bij doen."

Sprongen gemaakt

Visser ziet ook wel dat ze op de horden sprongen vooruit heeft gezet, maar ze is gewoon nog niet klaar met de meerkamp. ,,Vorig jaar was flut door blessures, maar dit jaar ben ik langzamerhand weer naar boven aan het klimmen. Het voelt goed. Ik heb er zo veel werk ingestoken en het kan nog zoveel beter, ik zou er echt geen vrede mee hebben als ik nu al de voorkeur zou geven aan de horden."