Russische hordeloop-babe (25) dood aangetroffen langs de kant van de weg

22 augustus 2019

De Russische atletiekwereld is in de rouw. Atlete Margarita Plavunova is op 25-jarige leeftijd overleden. De hordeloopster stierf aan de gevolgen van een hartstilstand. (Lees door onder de foto)

Buurtbewoners vonden haar lichaam langs de kant van de weg in het Morshansky-district in Tambov. De hulpdiensten kwamen nog wel snel ter plaatse, maar alle hulp kwam te laat. Volgens de 1e onderzoeken stierf Plavunova toen ze aan het trainen was en er zijn geen sporen van geweld aangetroffen.

Trainend naar de top
Een hartstilstand zou de oorzaak van het trieste overlijden zijn. "Ze voelde zich al enkele dagen niet goed", zei trainster Elena Menilkova in een 1e reactie. Op 22 juni werkte Plavunova haar laatste toernooi af in Zhukovskiy.

Op de 100 meter horden heeft ze een persoonlijk record van 14.06 - niet echt een toptijd, wat verklaart waarom ze meestal alleen in eigen land in competitie uitkwam. Toch was het Plavunova’s grote droom om haar land te kunnen vertegenwoordigen op de Spelen, maar dat is haar dus jammer genoeg niet meer gegund.

Mooie vrouw
Naast haar passie voor atletiek werkte de mooie Plavunova ook als model. Getuige daarvan zijn de vele foto’s op haar Instagram-pagina, waarop ze bijna 6.000 volgers had.