Australische basketballer ontmoet eindelijk de vrouw die zijn leven redde

7 februari 2017

News Corp Australia

Jason Cadee mag zich gelukkig prijzen dat hij nog kan basketballen. De 25-jarige Australiër ontsnapte zeven jaar geleden namelijk aan een tragische dood. Cadee raakte betrokken bij een zwaar verkeersongeval op de M7 in Quakers Hill, Sydney. Een vrachtwagen met oplegger doorboorde zijn wagen en de verwondingen die hij overhield aan dat drama kostten hem bijna zijn veelbelovende sportcarrière en zelfs zijn leven.


Gelukkig was er Ida, een zorgzame vrouw die het ongeluk zag gebeuren en aan de zijde van de onfortuinlijke en zwaargewonde Jason bleef waken tot de hulpdiensten ter plaatse kwamen. Wat zou er gebeurd zijn zonder haar aanwezigheid en eerste zorgen? De point guard van de The Sydney Kings is zijn redster nog steeds erg dankbaar en was dan ook in de wolken toen hij na zeven jaar opnieuw met haar in contact kwam.

Heuse zoekcampagne
In de Qudos Bank Arena was het vorige week dan eindelijk zover, een blij en emotioneel weerzien tussen Jason en Ida. De vrouw die hem van de dood redde in 2010. Met dank aan een intensieve online campagne onder de noemer 'Find Ida'. De 25-jarige Cadee wist hoe hij haar kon bedanken: "Het was echt surrealistisch. Bijzonder gek om naar een persoon toe te stappen waarvan het lijkt alsof je haar echt kent, terwijl ik eigenlijk totaal niet weet wie zij precies is. Het was een bizar gevoel, maar ik vond het fijn om haar een knuffel te kunnen geven en haar eindelijk te kunnen bedanken."

Nieuwe reünie in de maak
De Australische basketbalspeler was duidelijk onder de indruk van de langverwachte ontmoeting: "Je kon zien hoe emotioneel ze werd en zo kreeg ik het ook kwaad. Ze is zo'n oprechte persoon. Dat kan ik je al vertellen na amper 15 minuten in haar gezelschap. Wat ze voor mij gedaan heeft die dag verbaast mij dan ook niet. Dezer dagen hoor je vooral veel slechte dingen, maar dit verhaal bewijst dat er nog veel goeds is op deze wereld."