Golden State Warriors perst er na boeiend gevecht een zege uit bij Toronto Raptors

EPA

Bart van der Wijst • 07:48, 11-06-2019 / Laatste Update: 18:55, 07-01-2024

Toronto Raptors mag zich nog geen kampioen van de NBA noemen. De Canadezen, die geschiedenis kunnen schrijven bij een NBA-titel, verloren in de eigen Scotiabank Arena nipt van Golden State Warriors: 105-106.

De Raptors leken in de slotfase even op weg naar de titel, maar Stephen Curry (31 punten) en Klay Thompson (26) deden de thuisploeg ontzettend veel pijn. De stand in de serie is nu 3-2 in het voordeel van Toronto Raptors en Golden State speelt de volgende wedstrijd, donderdagnacht Nederlandse tijd, thuis in Oakland.

Durant, Thompson en Curry doen Raptors pijn

Vooraf was er goed nieuws voor Golden State en haar fans: Kevin Durant was fit genoeg om te spelen. De forward keerde terug van een kuitblessure en begon enorm lekker aan de wedstrijd met 2 uit 2 vanachter de driepunterslijn. Met hulp van mede-sterspelers Stephen Curry en Klay Thompson zorgde KD voor veel schade bij de Raptors. Zij noteerden 31 van de 34 punten in het 1ste kwart.

Exit Durant...

Pijn had Durant zelf ook nadat-ie in het 2de kwart zijn kuit leek af te scheuren. Een trieste aftocht voor de speler die de vorige 2 NBA-finales als Most Valuable Player werd gekozen.

Ahh no, KD went down pic.twitter.com/thJCbDomrI

— Dime (@DimeUPROXX) 11 juni 2019

Toch had Golden State ook na de blessure van Durant de zaakjes aardig onder controle. DeMarcus Cousins viel aardig in en had zijn aandeel in de 62-56 voorsprong bij de rust.

Boeiend gevecht

Ook na de break bleef het genieten geblazen in Toronto. Golden State Warriors liep even uit naar een voorsprong van 14 punten, maar telkens keerden de Raptors aan de hand van sterspeler Kawhi Leonard (26 punten, 12 rebounds en 6 assists) terug. Toch bleef de voorsprong van 6 punten intact.

Nagelbijten, maar nét niet

Met nog 3 minuten te gaan pakte de Raptors een run van 12-2 waardoor het plotseling een gat van 3 punten had met de Warriors. Met nog een minuut te spelen zorgden de Splash Brothers - Curry en Thompson - ervoor dat Golden State weer aan de leiding stond.

Het was dus nagelbijten voor het aanwezige publiek in de Scotiabank Arena. Met nog 12 seconden op de klok en een achterstand van 1 puntje mochten de Raptros nog een aanval inzetten. Uiteindelijk belandde de bal bij Kyle Lowry, maar hij kon niet scoren. Geen zege dus en (nog) geen titel voor de Raptors.

Steph ties it... and Klay put the @warriors on top!#StrengthInNumbers 106#WeTheNorth 105