Luka Doncic kan niet achterblijven: voor 4e keer dit seizoen meer dan 50 punten

Eimert Pruis • 09:30, 31-01-2023 / Laatste Update: 06:55, 08-01-2024

Luka Doncic heeft voor de 4e keer dit seizoen meer dan 50 punten gemaakt in een wedstrijd van de NBA. Hij noteerde 53 punten voor zijn ploeg Dallas Mavericks in het met 111-105 gewonnen duel met Detroit Pistons. Zijn eerste 24 punten vielen in het 1e kwart. Collega-sterspeler Giannias Antetokounmpo had een dag eerder in 30 minuten 50 punten gemaakt voor zijn Milwaukee Bucks.

De topscore van Doncic was opvallend omdat hij de vorige wedstrijd van de Mavericks nog aan de kant zat met een enkelblessure. De 23-jarige Sloveen voegde ook nog 8 rebounds en 5 assists toe. De ploeg uit Dallas staat 6e in de westelijke divisie van de NBA.

Magic met magische comeback

Orlando Magic vocht zich in de wedstrijd tegen Philadelphia 76ers terug van een achterstand van 22 punten en wist vervolgens ook nog te winnen met 10 punten verschil: 119-109. Paolo Banchero speelde een belangrijke rol met 29 punten. Joel Embiid deed zijn best voor de 'Sixers', de nummer 3 in de oostelijke divisie, maar zijn 30 punten en 11 rebounds volstonden niet om de 1e nederlaag na 7 overwinningen af te wenden.