Van Helfteren: Het wordt nóg zwaarder op het EK

Van Helfteren: Het wordt nóg zwaarder op het EK

admin • 20:36, 06-09-2015 / Laatste Update: 05:36, 13-12-2023

Bondscoach Toon van Helfteren van de Nederlandse basketbalploeg wist zondag in Zagreb één ding zeker na de onvermijdelijke nederlaag tegen Macedonië (71-78) in de tweede groepswedstrijd van het EK.

,,Het zal vanaf nu alleen nog maar zwaarder worden'', liet hij weten op de website van Oranje basketball. De Nederlandse ploeg moet in poule C minimaal nog één duel winnen om de volgende ronde te kunnen halen. ,,Reëel gezien hebben we tegen Slovenië, Griekenland en Kroatië weinig winstkansen. Ik heb me ook niet met die teams bezig gehouden. Dat is iets voor de komende dagen'', gaf Van Helfteren te kennen.

De jubilerende bondscoach, die met 85 interlands nu Nederlands recordhouder is bij Oranje, zag zijn ploeg zaterdag met 73-72 winnen van Georgië. ,,Binnen 24 uur moet je je als team hergroeperen en opnieuw gaan focussen op de volgende wedstrijd. Dat is fysiek en mentaal erg zwaar. Vergeet niet dat we nieuw op dit niveau zijn. Charlon Kloof en Worthy de Jong hebben tegen Macedonië de tol moeten betalen voor hun spel tegen Georgië.''

Oranje speelt dinsdag tegen Slovenië.