Oeps! Oud-basketballer speelt vals in casino en riskeert dikke celstraf

12 juli 2018

AP

Charles Oakley was jarenlang basketballer bij de New York Knicks in de NBA. De inmiddels 54-jarige Amerikaan heeft in Las Vegas geprobeerd vals te spelen bij het gokken. Nu is Oakley gearresteerd en riskeert hij een dikke celstraf.


De NBA-ster was opgepakt omdat hij een chip van 100 dollar van de tafel terugtrok toen hij doorkreeg dat hij ging verliezen, meldde TMZ Sports. Oakley was vastgezet in het Clark County Detention Centre en riskeert een gevangenisstraf van 1 tot 6 jaar. ,,Het is geen ernstige zaak en we verwachten dat het snel is opgelost", suste Alex Spiro, Oakley's advocaat de gemoederen bij ESPN.

Opgepakt na handgemeen
Oakley kwam 14 jaar geleden voor het laatst in actie in de NBA, voor Houston Rockets. Daarvoor speelde hij 10 van zijn 19 jaar in de NBA voor de Knicks. Vorig jaar kwam de oud-basketballer al in opspraak toen hij was opgepakt in Madison Square Garden na een handgemeen met beveiligers. Hij wilde toen de confrontatie aangaan met Knicks-eigenaar James Dolan. Die zaak werd ondanks een hoop rumoer geschikt.