Geweldig: Voormalig NFL-spelers willen curlen op Olympische Winterspelen (video)

admin • 00:06, 02-03-2019 / Laatste Update: 09:24, 05-01-2024

Marc Bulger, Jared Allen, Keith Bulluck en Michael Roos hebben samen 601 wedstrijden in de NFL achter hun naam staan. Ze zijn inmiddels met football-pensioen, maar ze hebben een nieuwe sportieve uitdaging gevonden: curlen op de Olympische Winterspelen!

Allen speelde in 2016 nog in de finale van de Super Bowl voor de Carolina panthers. Bulger werd in de drafts van 2000 nog voor de levende legende Tom Brady gekozen en Bulluck en Roos speelden voor de Tennessee Titans. Deze mannen wisten wat topsport inhoudt en wilde graag Olympiër worden. Maar hoe wordt je dat zo snel mogelijk?

"Jared kwam naar me toen en zei dat hij Olympiër wilde worden", vertelt Bulger aan de BBC. "Eerst dachten we aan badminton. Maar toen we die beelden zagen beseften we dat wij daar niet geschikt voor zijn. Toen stelde Jared curling voor. We probeerden het een paar keer en dat beviel erg goed."

Ontwikkeling gaat snel

Curling is geen makkelijke sport om even onder de knie te krijgen. De eerste maanden focusten de mannen vooral op niet teveel vallen op het ijs. "We zijn blij met hoe het nu gaat. De feedback die we van curlers krijgen is erg goed. Ze geloven niet dat we het nog geen jaar spelen. Ze zijn onder de indruk en dat moedigt ons aan."

Dat belooft in ieder geval veel goeds. Hou het Amerikaanse curlingteam op de Olympische Winterspelen van 2022 dus in de gaten!