Tom Egbers wil terug op tv en spant kort geding aan tegen NOS
Tom Egbers © Getty Images

Tom Egbers wil terug op tv en spant kort geding aan tegen NOS

14:24, 21-03-2024 / Laatste Update: 14:24, 21-03-2024

Iets meer na een jaar nadat hij van de buis verdween, heeft Tom Egbers een kort geding aangepassen tegen de NOS. De 66-jarige presentator werd beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag op de redactie en kwam daarna niet meer op tv. Daar moet het kort geding verandering in brengen voor Egbers.

Egbers zou initimidatie en pestgedrag hebben laten zien op de werkvloer bij de NOS. Ondanks dat de presentator het niet eens was met die beschuldigingen, vertrok hij bij de redactie om rust te creëeren, zo stelt zijn advocaat. Egbers wil zijn tv-werk weer (deels) oppakken en vindt dat de NOS verplicht is tot rehbilitatie.

Spijt

In het kort geding vertelde Egbers 'expliciet spijt te hebben betuigd'. Dat deed hij na aanleiding van een affaire die hij had met een werkneemster. Hij zou haar daarna hebben weggepest, maar dat ontkent Egbers.

Sindsdien ging het niet altijd even goed met Egbers. Hij zou zelf last hebben van slaap- en hartproblemen. Daarnaast zouden hij en zijn familie met de dood bedreigd zijn. Met het kort geding wil Egbers weer terug op tv komen. "Na vier decennia bij het grofvuil gezet worden, dat laat ik niet zomaar gebeuren", zo zei de presentator eerder al in een interview met Khalid Kasem.