Historische prestatie blijft mogelijk voor Durrant na verslaan Dobey op WK darts

PA Sports

Martijn Baars • 00:14, 29-12-2019 / Laatste Update: 16:56, 13-12-2023

Glen Durrant is weer een stapje dichterbij een historische prestatie. De regerend wereldkampioen bij de BDO bereikte zaterdagavond in zijn 1e PDC-jaar de kwartfinale van het WK. Hij versloeg Chris Dobey met 4-3.

Nog nooit in de geschiedenis van het darts is er een darter geweest die regerend kampioen bij beide dartbonden is. In januari 2019 won hij Lakeside voor de 3e keer, waarna hij een carrièreswitch maakte naar de PDC. Daarin beleefde hij een goed jaar. Hij won 2 Players Championships en haalde de halve finales van de Grand Slam, de World Matchplay en de World Grand Prix.

Verlenging

Tegen Dobey verloor Durrant zijn 1e set, maar stoomde daarna door naar een 3-1 voorsprong in sets. Hij had vervolgens zelf de pijlen om het met 4-1 af te maken, maar gaf die set weer af aan Hollywood: 3-2. In de 6e set had hij weer kansen om Dobey met de neus op de feiten te drukken, maar miste hij weer. Daardoor werd het 3-3 en dus verlenging.

146-finish voor de wedstrijd!

In die beslissende 7e set brak Duzza zijn tegenstander meteen naar 2-0, waarna hij de wedstrijd in stijl afmaakte. Met een 146-finish!

In de kwartfinale is Gerwyn Price of Simon Whitlock de volgende tegenstander.