Let’s go, Barney! Raymond van Barneveld heeft weer volle kans om WK te halen

20 maart 2019

Steve Welsh PDC

Dit weekend was er eindelijk weer eens goed nieuws voor Raymond van Barneveld. Barney smeet zichzelf namelijk terug in de top-32 en mag daardoor tóch weer hopen op kwalificatie voor de WK darts.


Op weg naar het afgelopen WK zei Raymond dat 'ie nog 2 WK's zou gaan spelen. Aan die 1e kwam snel een eind: hij vloog er in ronde 1 van het toernooi in 2018 al uit tegen de Litouwer Darius Labanauskas. Als Barney nu geen stomme fouten meer maakt en z'n pijltjes op de juiste manier in het bord blijft smijten, kan 'ie zich dus 'gewoon' weer opmaken voor het WK van dit jaar.

Alles op de PDC Order of Merit
Dat Van Barneveld terug in de top-32 is, is 'ie eigenlijk wel aan zijn stand verplicht. Eerder dit jaar kende hij namelijk nog een historisch dieptepunt toen hij daarbuiten viel. Raymond kan zich alleen nog kwalificeren door middel van de PDC Order of Merit, aangezien hij op de ProTour Order of Merit al een te grote achterstand heeft. Doordat 'ie tot nu toe 'pas' 9500 pond bijeen gooide, staat hij nu 1400 pond achter de kwalificatieposities.

Kop op, Raymond!
Gelukkig kan hij nu dus met een positieve blik vooruit kijken, doordat hij afgelopen weekend in Wigan de finale van Players Championship 8 behaalde. Hij verloor die weliswaar van Adrian Lewis, maar Barney is dus eindelijk de weg naar boven weer ingeslagen. Ook goed nieuws: de Hollandse dartslegend staat nog maar 500 pond achter #31 Cristo Reyes! Alles is nog mogelijk voor Raymond van Barneveld. Nu maar hopen dat 'ie z'n koppie erbij houdt!