Nentjes verliest spannend dartsgevecht van Huybrechts

admin • 23:17, 13-12-2019 / Laatste Update: 14:49, 08-01-2024

Geert Nentjes is in de 1e ronde uitgeschakeld op het WK darts. Onze 21-jarige landgenoot verloor in een rete-spannende partij van de Belg Kim Huybrechts. Beide spelers deden niks voor elkaar onder, maar Nentes bleek de ongelukkigste. Hij ging er met 3-2 af.

Voorafgaand aan het WK zei Nentjes al tegen Sportnieuws.nl dat hij stiekem wel verwachtte dat hij Huybrechts zou gaan verslaan. De teleurstelling zal dan ook groot zijn. Toch zette hij zijn woorden aan het begin van de pot wel direct kracht bij. Mede door een lekker 109 finish nam Nentjes een 2-0 voorsprong. Helaas gaf Huybrechts zich nog niet gewonnen en knokte hij zich – mede door een hele fraaie 153-finish - terug in de set die hij uiteindelijk met 3-2 pakte.

De tweede set was min of meer een copy-paste van set 1. Nentjes pakte weer een 2-0 voorsprong, zag zijn Belgische tegenstander weer terugkomen. Gelukkig was het enige - best wel cruciale - verschil met set 1 dat Nentjes het hoofd in leg 5 wel koel hield en zo de stand op 1-1 bracht.

Dicht bij elkaar

Het was in ieder geval wel duidelijk dat beide spelers heel dicht bij elkaar zaten qua niveau. In set 3 werd dat ook weer mooi duidelijk toen beide spelers de leg van hun tegenstander afsnoepte. Weer moest een beslissende 5e leg het verschil brengen, al had Nentjes bij een 2-1 voorsprong al 4 kansen om hem binnen te hengelen. Gelukkig had Huybrechts zijn vizier ook niet helemaal op scherp en pakte Nentjes set 3.

Gesteund door de 2-1 voorsprong ging Nentjes lekker door, op jacht naar zijn eerste WK-zege. Hij pakte leg 1 van set 4 overtuigend, maar daarna leken er wat zenuwen te komen. Nentjes scoorde matig en zag Huybrechts wel scherp finishen. Het resulteerde dan ook in de winst voor Huybrechts: 2-2. Een beslissende set dus.

Ervaren Belg

De 34-jarige Huybrechts gebruikte zijn ervaring en toonde zich zo de sterkste in die 5e set. De nummer 41 van de PDC-ranking hengelde die beslissende set binnen met 3-1 en moet nu tegen Rob Cross in de 2e ronde.

Gelukkig was er eerder wel goed nieuws wat de dartende Nederlanders betreft. Jelle Klaasen versloeg Kevin Burness en moet later op de vrijdagavond tegen Michael van Gerwen.