🎥| De 17 perfecte pijlen op rij van Van Gerwen zijn vandaag 7 jaar oud

admin • 20:39, 30-12-2019 / Laatste Update: 11:15, 05-01-2024

Michael van Gerwen speelt maandagavond de halve finale van het WK darts. Als hij Nathan Aspinall verslaat, staat hij gewoon weer in de finale van het belangrijkste toernooi van het jaar! 7 jaar geleden flikte hij dit ook al, toen versloeg hij James Wade in de halve eindstrijd.

Weet jij nog wat hét moment was van die halve finale? Precies: De Kale Sloopkogel gooide op een haartje na 2 9-darters op rij. Nadat hij een perfecte leg gegooid had, smeet hij de volgende 501 ook bijna tot in perfectie uit. Alleen de dubbel 12 op het eind miste hij op millimeters.

Funfact 

Het werd een gedenkwaardig moment, waar we wel 180 keer naar kunnen kijken. Funfact: Van Gerwen verloor die bewuste set nog wel van The Machine. De finale haalde hij dat jaar wel. Daarin werd hij jammer genoeg verslagen door Phil Taylor.

Laten we hopen dat we vanavond weer zulke heerlijke serie pijlen te zien krijgen. We wachten nog op onze eerste 9-darter dit WK, maar wat zou het vet zijn als het ooit lukt: 2 9-darters achter elkaar. Laat het vanavond maar gebeuren!

Al geoefend

Van Gerwen oefende zondag in zijn kwartfinalepartij tegen Darius Labanauskas vast op het uitgooien van 141: de finish waar je op staat als je 2x 180 gooit. Klein detail: Van Gerwen stond pas op 444, terwijl zijn Litouwse tegenstander de volgende beurt echt mocht aanleggen voor de 9-darter.