Dit zijn de 4 héérlijke kwartfinales van de World Grand Prix
i

Getty Images

Dit zijn de 4 héérlijke kwartfinales van de World Grand Prix

admin • 20:51, 04-10-2018 / Laatste Update: 03:31, 07-01-2024

Het deelnemersveld van de World Grand Prix is uitgedund tot de 8 beste spelers van het toernooi. Daarin hebben we (helaas) nog maar 1 Nederlander over in de naam van Michael van Gerwen. Hij neemt het donderdagavond op tegen Dave Chisnall. Maar het is gelukkig niet de enige kraker van deze avond.

We vallen meteen met de deur in huis met belangrijke info. Zap vanavond niet naar RTL 7 als je darten wil kijken (wel voor het voetbal uiteraard). De wedstrijden worden verplaatst naar het kanaal van RTL Z.

Suljovic - Price

De avond begint om 20 uur met de partij tussen Mensur Suljovic en Gerwyn Price. Beide heren staan de hele week al sterk te gooien. Sterker nog, Suljovic verloor in de 2 partijen die hij tot nu toe speelde geen enkele set. Woensdag won hij nog in moordend tempo met 3-0 van Ian White.

Van Gerwen - Chisnall

Met maar liefst 5 Nederlanders begonnen we aan de 2de ronde. Nu we een horde verder zijn is er nog maar eentje over. Michael van Gerwen is de enige landgenoot die het wel tot de kwartfinales schopte. Hij kan meteen sportieve revanche nemen op Dave Chisnall. De man die verantwoordelijk was voor de uitschakeling van Raymond van Barneveld.

Anderson - Gurney

Misschien wel de partij van de avond. Gary Anderson tegen Darly Gurney. Anderson staat messcherp te spelen en liet in de 2de ronde Jeffrey de Zwaan kansloos verliezen. 'The Flying Scotsman' is na het winnen van de Champions League of Darts op oorlogspad en wil ook op de World Grand Prix een gooi gaan doen naar de titel.

Wright - Wilson

De avond wordt afgesloten met de pot tussen Peter Wright en James Wilson, de grootste verrassing onder de laatste 8. Met een geweldige stunt versloeg hij woensdag Adrian Lewis waardoor hij het dus mag opnemen tegen Peter Wrigt. Wright versloeg op zijn beurt Jermaine Wattimena met duidelijke cijfers: 3-0.

RTL 7 Darts: World Grand Prix

Donderdag 4 oktober vanaf 20.00 uur op RTL Z en rtl7darts.nl