Anderson pakt Players Championship met revanche op Van Gerwen
i

Lawrence Lustig/PDC

Anderson pakt Players Championship met revanche op Van Gerwen

admin • 11:30, 01-05-2017 / Laatste Update: 21:41, 12-12-2023

Voor Gary Anderson komt het de laatste tijd niet vaak voor dat hij een wedstrijd wint van Michael van Gerwen. Zaterdag gooide hij nog met een gemiddelde van 110 tegen de Nederlander op de Players Championship 9, maar toch kon hij hem niet verslaan. Zondag pakte hij op de Players Championship 10 gelijk zijn revanche.

En daar is de Schot heel blij mee: "Eindelijk heb ik weer eens revanche op hem kunnen nemen. Het ging nu allemaal goed. Ik speelde goed, ik finishte goed. Dan ben ik in staat om alles te winnen", vertelde Anderson tegen de PDC

Players Championship 10 schreef de Schot zondag op zijn naam en deze toernooien zijn volgens Anderson niet makkelijk om te winnen. "Er doen 128 spelers mee. Je moet dus erg goed spelen om het te kunnen winnen."

Nine-darter

Zaterdag won Van Gerwen nog de Players Championship 9. De Brabander gooide in die finale tegen Rober Thornton zelfs een 9-darter. "Ik speelde echt fantastisch", vertelde hij vlak na zijn wedstrijd. De dag erna gooide ook Peter Wright een 9-darter. Uiteindelijk ging hij er niet met de zege vandoor.