Van Den Bergh beukt maatje Suljovic uit WK: 'Hij kijkt zelfs tegen mij op'
i

Lawrence Lustig/PDC

Van Den Bergh beukt maatje Suljovic uit WK: 'Hij kijkt zelfs tegen mij op'

Trevor Wagener • 18:14, 28-12-2017 / Laatste Update: 04:28, 07-01-2024

"Als jij niet uitgooit, doe ik het", dacht de 23-jarige Dimitri van den Bergh donderdagmiddag vaak tijdens zijn partij in de 3e ronde tegen de 22 jaar oudere Mensur Suljovic.

"Hij heeft zo’n goed jaar achter de rug, heeft veel andere wereldtoppers verslagen", zei de Belg tegen AD. "Nu miste hij wel heel veel kansen." Van den Bergh en Suljovic zijn dikke maten. "We zitten bij hetzelfde management, spreken allebei goed Duits en hebben een goede klik. Hij is wel veel ouder, maar dat maakt niet uit."

Veel respect

Het boeide de Belg ook vrij weinig dat de vele Duitse fans in Ally Pally de Oostenrijker aanmoedigden. "Ook ging het niet goed met Mensur, ze bleven maar voor hem zingen. Toen ben ik in mijn hoofd mee gaan zingen en beleefde ik er plezier aan zelfs."

Suljovic geeft Van den Bergh bovengemiddeld vaak complimenten over de vooruitgang die hij boekt in het darten. "Hij zegt dat hij tegen mij opkijkt. Dat is wel raar natuurlijk, terwijl hij de nummer 5 van de wereld is." Nadat Dimitri 'The Dreammaker' Van den Bergh onlangs verrassend het jeugd-WK won, heeft hij nu in de kwartfinale van het grote WK bereikt na zijn ruime 4-0 op Suljovic.

Papa's steun

"Echt cool! Ook al heb ik Mensur uitgeschakeld, de volgende wedstrijd begin ik weer als underdog. Dat vind ik helemaal niet erg." Zijn vader is er dan ook weer bij en dat vindt Dimitri prettig. "Ik heb een heel goede band met hem en hij geeft mij belangrijke adviezen. Alleen toen ik mijn partij in de 2e ronde gooide, was hij niet in Londen. Toen heb ik gezegd dat hij terug naar België moest gaan om bij mijn 3 jongere broers te zijn. Maar nu blijft hij erbij, hopelijk nog een tijdje...''