Darter Van Duijvenbode mag zijn hardcore-opkomst niet doen (video)
i

Screenshot

Darter Van Duijvenbode mag zijn hardcore-opkomst niet doen (video)

admin • 23:44, 20-12-2015

Darter Dirk van Duijvenbode, die in de tweede ronde op het WK uitkwam tegen Raymond van Barneveld, mocht voorafgaand aan die partij zijn hardcore-opkomst niet doen. De 's-Gravenzander kwam noodgedwongen op met 'Moves Like Jagger' van popgroep Maroon 5.

[video width="640" height="360" mp4="http://sportnieuws.nl/app/uploads/2015/12/AMAZING-WALK-ON-Dirk-van-Duijvenbodes-Crazy-Walk-On-Dance.mp4"][/video]

De PDC, de officiële dartbond, of Sky beslist vaak of een darter wel of niet met zijn voorkeursnummer op mag komen. Dit kan te maken hebben met rechten of de toestand van het publiek.

'Zelfs mijn vriendin luistert dat niet'

Dat laatste was waarschijnlijk het geval. "Het was altijd mijn droom om op televisie met deze muziek op te komen, lekker gek doen. Zaterdag heb ik het nummer dus nog aangevraagd", zei Van Duivenbode na de wedstrijd, die hij met 3-0 verloor, tegenover RTL 7. "Ik hoorde niet of het was goed gekeurd, dus ik ging er wel van uit. En dan kom je op het podium en dan hoor je een totaal ander nummer... Met alle respect, maar mijn vriendin luistert zelfs dat soort muziek niet. En dan kan je wel zeggen 'je bent darter, dus je mag daar geen last van hebben'... Ik voelde wel dat Raymond nu gelijk een overwicht had."

'Opkomst van het jaar'

Zaterdag was er ook al een bijzondere opkomst. De Belgische Dimitri van den Bergh vermaakte het publiek met wat licht voetenwerk. Het had zelfs wel iets weg van de traditionele Moonwalk van Michael Jackson. De analisten van RTL 7 konden er smakelijk om lachen en noemden dit 'de opkomst van het jaar'.