Van Gerwen en Barney ondanks 'pittige' Filipijnen naar kwartfinale
i

Pro Shots

Van Gerwen en Barney ondanks 'pittige' Filipijnen naar kwartfinale

Martijn Baars • 01:36, 05-06-2016 / Laatste Update: 14:54, 05-01-2024

De Nederlandse darters Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld zijn op de World Cup of Darts doorgedrongen tot de kwartfinale. Op het landentoernooi waren Mighty Mike en Barney met 2-0 te sterk voor de Filipijnen. Van Gerwen won zijn single met 4-2, Barney pakte het laatste punt met eenzelfde 4-2 overwinning.

Alex Tagarao maakte het Raymond van Barneveld erg lastig. De Filipijn pakte de eerste leg en gooide in die leg ook meteen 180. De druk stond er dus vol op bij Barney, die langzaam op gang kwam, maar uiteindelijk Tagarao steeds vaker de triples zag missen.

Bij een 1-1 tussenstand gooide Van Barneveld onder druk een knappe 116-finish in de leg van Tagarao. En daarmee was het verzet van de kale Filipijn wel gebroken en liep Barney uit naar een 4-2 overwinning.

Van Gerwen

Van Gerwen begon de avond met een zwaarbevochten zege op Gilbert Ulang: 4-2. Mighty Mike kwam langzaam op gang, maar hij maakte zich nooit zorgen. Met 4 keer een score van 180, was de Nederlander verreweg de betere speler.

Ulang boekte nog een kleine overwinning op Van Gerwen, door als eerste speler in de partij 180 te gooien. Daardoor pakte hij ook de leg van de nummer één van de wereld af.

Kwartfinale

Nederland speelde de laatste partij van de tweede ronde en voegt zich dus bij 7 andere landen in de kwartfinale. Zaterdagmiddag gingen de eerste vier landen door. Daar kwamen zaterdagavond Nederland, Engeland, Schotland en Australië bij. Nederland speelt in die kwartfinale tegen de Australiërs Simon Whitlock en Kyle Anderson.