Klaasen met imponerende 'whitewash' naar halve finale UK Open
i

Proshots

Klaasen met imponerende 'whitewash' naar halve finale UK Open

Martijn Baars • 15:22, 06-03-2016 / Laatste Update: 15:41, 12-12-2023

Jelle Klaasen is met speels gemak doorgedrongen tot de halve finale van de UK Open. De Nederlandse darter liet in Minehead geen spaan heel van zijn Australische tegenstander Kyle Anderson: 10-0.

Klaasen vloog uit de startblokken en stond bij de eerste pauze al met 5-0 voor. Dat deed The Cobra met een finishpercentage van ruim 50 procent en een gemiddelde van net geen 94. Anderson had er niets tegenin te brengen, miste zijn tot dan toe enige twee pijlen op een dubbel en kwam maar net boven een gemiddelde van 85.

Whitewash

Ook na de pauze hield Klaasen zijn hoge niveau vast en freewheelde pijlsnel naar een 8-0 voorsprong. Maar daar mocht Klaasen ook Anderson voor bedanken. De Zuid-Afrikaan miste ook daar 4 pijlen op zijn dubbels. Anderson leek daardoor de handdoek al vlug te hebben geworpen en liet Klaasen eenvoudig en zonder moeite doorstomen naar de 'whitewash', een overwinning zonder een leg te verliezen.

Halve finale

Klaasen moet nog even wachten voordat hij weet tegen wie hij zondagavond staat in de halve finale. De loting wordt pas verricht als alle kwartfinales gespeeld zijn. Daarin strijdt Michael van Gerwen later vandaag tegen amateurdarter Barry Lynn. De andere twee kwartfinales zijn: Peter Wright - Joe Cullen en Phil Taylor - Mark Webster.