Lewis niet in topvorm op WK: 'Ik heb 5 maanden niet getraind'
i

Pro Shots

Lewis niet in topvorm op WK: 'Ik heb 5 maanden niet getraind'

admin • 14:39, 19-12-2017 / Laatste Update: 19:06, 12-12-2023

Het jaar 2017 was echt een rollercoaster voor de 2-voudig wereldkampioen Adrian Lewis: hij werd geopereerd aan zijn rug en werd voor de 3e keer. Hij hoopt dan ook dat hij dit rommelige jaar kan afsluiten met een mooie prestatie op het WK Darts, zegt hij tegen SkySports.

,,De operatie aan mijn rug heeft mij 5 maanden van het jaar gekost en misschien nog wel meer, omdat ik niet heb kunnen trainen", zegt Lewis. Hij had een paar maanden vrij genomen voor zijn operatie, maar 2 weken daarna speelde hij al op World Matchplay en kwam hij tot de halve finale. ,,Toen moest ik weer een paar maanden vrij nemen, omdat ik een dochter kreeg en haar geboorte niet wilde missen."

Vorm 

Toch is het nog maar de vraag of Lewis wel de topvorm heeft die nodig is om zijn 3e wereldtitel binnen te slepen. ,,Je kan niet veel doen als je alleen maar kan liggen. Het is niet het beste gevoel, maar nu ben ik er weer en het gaat goed."

'Alles vergeten'

De laatste tijd is hij weer aardig bezig met pijltjes gooien: ,,Ik doe het aardig en heb een paar 9-darters gegooid, maar het is allemaal nog niet echt consequent. Maar als ik volgende maand de wereldtitel omhoog houd, is alles vergeten."