Mooi! Blinde man geeft commentaar bij WK Darts: 'Dit was mijn droom'
i

ANP

Mooi! Blinde man geeft commentaar bij WK Darts: 'Dit was mijn droom'

admin • 09:41, 30-12-2016 / Laatste Update: 13:27, 08-01-2024

Vanaf zijn geboorte is de 23-jarige Kevin Barth al blind, maar toch is de Duitser een groot liefhebber van darts. Bij de tv-zender Sport1 mocht hij zelfs debuteren als co-commentator. Ondanks dat hij de pijlen niet in het bord kan zien landen, weet hij door geluid en gevoel heel goed waar hij over praat.

Zo hadden tv-kijkers niet eens door dat Barth blind was toen hij zijn commentaar gaf. "Triple 17. Ja, die gooit hij! Nu voor de bull. Ja, hij pakt ’m", was het commentaar die volledig klopte van de Duitser tijdens de wedstrijd tussen Robert Thornton en Daryl Gurney in de 2de ronde van het WK Darts.

Caller en microfoon bij bord van belang

Doordat hij niet kan zien, zijn een aantal dingen erg belangrijk voor Barth. "Voor mij is de caller heel erg belangrijk, net als de microfoon bij het bord. Dan kan ik vaak horen of de pijl net boven of onder het benodigde vakje terechtkomt", vertelde Barth in gesprek met de Sport1-commentator die hem had uitgenodigd om hem te helpen.

Droom die uitkomt

Voor de grote dartsfan is een droom in vervulling gegaan. "Het prachtig om er op deze manier mee in aanraking te komen. Het was een wonderbaarlijke belevenis. Ik hoop dat ik nog een keer mag terugkomen."

Video

Benieuwd hoe het commentaar van de blinde Kevin Bart eruit ziet? Check hier de video.