Taylor: 'Zonder mijn geld was de PDC er niet'
i

Getty

Taylor: 'Zonder mijn geld was de PDC er niet'

admin • 20:33, 29-12-2017 / Laatste Update: 16:16, 12-12-2023

Phil Taylor is een darter van het eerste uur. Hij is een van de grondleggers van de dartsorganisatie PDC. "Ik heb er bijna al m'n geld ingestoken."

De plaatstaalwerker, die in zijn vrije uurtjes achter de bar stond in zijn geboorteplaats Stoke-on-Trent, besloot zich in 1993 met een clubje van de 16 beste spelers af te scheiden van de BDO en besloten zo verder te gaan. Ze waren ontevreden over de aandacht die de sport op tv kreeg.

Bizarre spelletjes

The Power is een van de drijvende krachten achter de breuk. Dat werd hem op dat moment niet in dank afgenomen. "Ze deden afschuwelijk", erkende hij in de documentaire Phil Taylor - De Legende. "Ze zeiden tegen familieleden dat ze niet met je moesten praten, je pub werd geweerd uit bepaalde competities, omdat we niet deden wat ze zeiden. Brouwerijen werden gebeld dat Phil Taylor geen werk mocht krijgen. Het was echt vreselijk."

45.000 op de bank

Taylor wilde hoe dan ook de zaak winnen. Zelfs zo graag dat hij bijna al zijn geld erin stak. En met succes. "We waren er echt door geraakt. Ik heb min of meer al mn geld in de rechtszaak gestoken. Ik was nog nooit zo vastbeslotener dan ooit. Zonder mij was er geen PDC. Het was mijn geld dat erin ging. We hadden 40.000 nodig en ik had 45.000 op de bank staan."