White komt veel te laat op stoom tegen sublieme Wright
i

Lawrence Lustig/PDC

White komt veel te laat op stoom tegen sublieme Wright

Brian Vesseur • 22:22, 29-12-2016 / Laatste Update: 01:28, 05-01-2024

Peter Wright nam het donderdagavond op tegen Ian White bij het WK Darts. In Alexandra Palace - of gewoon Ally Pally - ging The Snakebite er met de overwinning vandoor: 4-1. Door de winst bekert hij door naar de kwartfinale, waarin de darter het zal opnemen tegen James Wade.

White gooit gemiddeld 73

Wright mocht de eerste leg aftrappen en pakte die ook meteen. The Snakebite knalde er in de 2e leg overheen en stal de leg van zijn tegenstander. Daarna pakte hij ook weer zijn eigen leg. De darter met de hanenkam pakte dus de eerste set, zonder een leg weg te geven. Dat was vooral de eigen schuld van Diamond, die in de eerste set een gemiddelde had van 73.

When your dad and his mates hit the club #WHDarts pic.twitter.com/RZmmpFAIGa

— PDC Darts (@OfficialPDC) December 29, 2016

The Snakebite geeft bijna niks weg

De excentrieke darter liet in de eerste 2 rondes al zien in topvorm te zijn. The Snakebite verloor geen set tegen Jerry Hendriks en Jamie Lewis. In de eerste 2 sets doet Wright een beetje hetzelfde tegen White: hij gunt zijn tegenstander bijna geen leg. In de 2e set hoefde hij maar 1 leg weg te geven en won dus alsnog met 3-1. Stand in sets: 2-0.

Dabsback has got a lot of work to do here now! Snakebite takes the set and goes up by two.#WHDarts pic.twitter.com/bOJsmqqiRC

— PDC Darts (@OfficialPDC) December 29, 2016

Een sip gezicht bij White

Dabsback wist ook in de 3e set niet zoveel te brengen. White - die zijn nieuwe bijnaam heeft te danken aan het filmpje bovenaan dit artikel - kreeg wel kleine kansjes tegen Wright. Als het The Snakebite niet lukte om D16 te gooien, moest White nog van 104 komen. Dat lukte in de eerste leg niet: 1-0 voor Wright. Het gezicht van White ging nog wat sipper staan, toen hij zijn tegenstander ook de 2e leg zag pakken. In de 3e leg kreeg Wright de kans om 121 uit te gooien, maar dat mislukte. Maar omdat White flink achter lag, kon hij dat in de volgende beurt alsnog uitgooien: 3-0 in legs, 3-0 in sets.

White op stoom

Ian White begon in de 4e set langzaam op stoom te komen. Opeens gooide hij wat 180'ers en pakte hij zowaar zijn 2e leg, nadat Wright de eerste leg had gepakt: 1-1. Vervolgens knalde Dabsback ook zijn volgende leg op het bord: 2-1. White kreeg daarna de kans om 82 uit te gooien voor de set en pakte die kans met beide handen aan: 3-1 in legs, 3-1 in sets!

This aint over yet people! Brilliant start to the night 🙌🏼#WHDarts pic.twitter.com/UBqQWV6I8H

— PDC Darts (@OfficialPDC) December 29, 2016

Opeens gooit Dabsback 180'ers

Bij Wright leken de zenuwen langzaam een beetje op te spelen, zeker nadat White weer begon met 180'ers te gooien. Toch pakte hij de eerste leg, maar hij had wel 3 pijlen nodig om 40 uit te gooien. Dabsback kwam wel terug tot 1-1 door zijn eigen leg te houden. Wright had daarna een simpele taak: zijn eigen legs houden en daarmee de wedstrijd winnen. Dat begon goed: 2-1. White kwam wel weer terug tot 2-2, maar The Snakebite gooide 65 uit en won daarmee de wedstrijd!

Tipje!

Om lid te worden van de gratis Whatsapp-groep Darts; app DARTS AAN naar 06 135 591 70