WK-debutant Meeuwisse redt het niet tegen O'Connor en ligt eruit in Londen

PDC

admin • 16:15, 16-12-2018 / Laatste Update: 17:47, 13-12-2023

Yordi Meeuwisse heeft zijn WK-debuut niet kunnen omzetten in een overwinning. De 30-jarige Nederlandse darter deed voor het eerst mee in Londen en verloor van de Ier William O'Connor: 0-3.

Laten we het maar gezonde spanning noemen, maar het begin van Meeuwisse was niet best. Onze landgenoot begon met een score van 41 en eigenlijk was dat een beetje toonaangevend voor de hele eerste set.

UPDATE: A magnificent 133 checkout from Meeuwisse to get his first leg on the board, but O'Connor is now throwing for the opening set.#WHDarts

— PDC Darts (@OfficialPDC) 16 december 2018

Of toch niet, want Meeuwisse liet zijn ware gezicht zien in leg 3 met een prachtige 133 finish. Toch ging de set met 3-1 naar de Ier.

ADVANTAGE O'CONNOR | The Irishman takes the first set #WHDarts pic.twitter.com/gNYO0eqVlu

2-0

Het was de set van Meeuwisse, dus set 2 werd begonnen door O'Connor. De set ging keurig netjes op leg en dat betekende een stand van 3-2 in legs voor O'Connor en 2-0 in sets.

UPDATE: O'Connor holds his nerve in the deciding leg to take set two!

O'Connor 2⃣-0⃣ Meeuwisse#WHDarts

Alles of niets dus voor Meeuwisse in set 3. Die mocht hij zelf begonnen en de eerste leg ging ook naar de Nederlander. Met een 2-1 voorsprong gooide Meeuwisse de eerste 180 van de wedstrijd, maar zijn tegenstander bezweek niet onder de druk en kwam simpel op 2-2.

Exit

Meeuwisse kreeg vervolgens twee kansen op een dubbel met nog 62 over, maar hij miste. O'Connor faalde echter niet vanaf 107 en trok de wedstrijd naar zich toe: 3-0 en exit Meeuwisse.