Zeg het maar: Welke Michael wint op nieuwjaarsdag het WK darts?
i

PDC

Zeg het maar: Welke Michael wint op nieuwjaarsdag het WK darts?

admin • 00:26, 31-12-2018 / Laatste Update: 23:27, 08-01-2024

Na ruim 2 weken darts in ‘Ally Pally’ nadert het WK zijn ontknoping. Topfavoriet Michael van Gerwen zag vele concurrenten sneuvelen en neemt het dinsdagavond op tegen Michael Smith. Wie denk jij dat er op nieuwjaarsdag met de Sid Waddell Trophy staat? Stemmen maar!

Michael Smith plaatste zich zondagavond voor zijn eerste WK-finale. Zijn beste prestatie tot nu toe was het bereiken van de kwartfinale op het WK 2016, toen de Engelsman met 5-4 verloor van Raymond van Barneveld. Vorig jaar verloor Smith al in de tweede ronde van de latere wereldkampioen Rob Cross, die dit jaar in de vierde ronde strandde.

4e finale voor MVG

Michael van Gerwen staat dinsdagavond voor de 4e keer in de finale van het WK darts in Alexandra Palace in het noorden van Londen. In 2014 won Mighty Mike zijn eerste wereldtitel, toen hij Peter Wright met 7-4 verloor.

Een jaar eerder verloor Van Gerwen nog met die cijfers van Phil Taylor. Op 2 januari 2017 won Van Gerwen zijn tweede wereldtitel, door Gary Anderson met 7-3 te verslaan. Vanavond werd het in de halve finale tegen Anderson liefst 6-1.

[poll id="1317"]