'Zweedse' darter Jeffrey de Graaf opnieuw succesvol in Scandinavië
Jeffrey de Graaf stond afgelopen december na een pauze van 5 jaar eindelijk weer op het WK darts ©PDC

'Zweedse' darter Jeffrey de Graaf opnieuw succesvol in Scandinavië

19:58, 18-02-2024 / Laatste Update: 20:17, 18-02-2024

De Nederlandse Zweed Jeffrey de Graaf heeft opnieuw een toernooi gewonnen op de Scandinavische tour. De 33-jarige darter, geboren in Den Helder, won het eerste toernooi op de Nordic en Baltic Tour.

Die tour is belangrijk voor De Graaf, inmiddels al jarenlang woonachtig in Zweden met zijn vriendin. De beste twee darters van die ranglijst plaatsen zich namelijk voor het WK darts. De Graaf won het eerste toernooi door in de finale met 6-1 te winnen van de relatief onbekende Fin Jani Laurila. In het tweede toernooi dat gespeeld werd in Letland, strandde De Graaf in de kwartfinales. De Graaf deelt de leiding van het klassement met Marko Kantele.

WK darts

De Graaf overleefde op het afgelopen WK darts voor het eerst de eerste ronde. Hij verloor zes keer op rij in ronde één. Op het WK 2024 was Rob Cross met 4-2 te sterk in de derde ronde.

Nog een Scandinavische Nederlander

Ook was er succes voor een andere darter met een Nederlands tintje. De Nederlandse Noor Cor Dekker kwalificeerde zich voor de International Darts Open (European Tour 3). Hierdoor zal Noorwegen waarschijnlijk ook weer te zien zal zijn op de World Cup of Darts, het WK darts voor landenteams.