Tweede Kamer voert druk op het kabinet op: maak sport een essentiële sector

22 december 2021

Pro Shots

Nederland zit voor de 3e keer sinds het begin van de coronacrisis in een harde lockdown en opnieuw is sporten niet mogelijk. Dit tot grote frustratie van alles en iedereen die het liefst even eruit wil om te bewegen. Daar moet verandering in komen, vindt CDA-kamerlid Joba van den Berg.


Zij diende een motie in bij de Tweede Kamer om van sport en bewegen een essentiële sector te maken. Een meerderheid van de Kamer stemde voor. Dus ligt de bal nu bij het kabinet. Als zij de motie uitvoeren kan er tijdens (toekomstige) lockdowns gewoon gesport worden.

Uitlaatklep
"Het is vreemd dat de coffeeshops en slijterijen wel open zijn, maar dat sporten niet kan", sprak Van den Berg bij Langs de Lijn en Omstreken. Het CDA-kamerlid vindt dat sporten belangrijk is voor de mensen. "Daarom willen we kijken hoe mensen kunnen blijven sporten, ook in moeilijke tijden."

Sporten tijdens de huidige lockdown, die zeker tot 14 januari duurt, gaat hem nog niet worden. Van den Berg hoopt dat er eind januari meer duidelijkheid komt over sporten tijdens lockdowns in de toekomst. "We hopen dat sport een veel belangrijkere rol krijgt bij eventuele toekomstige maatregelen."

Er is inmiddels ook een petitie gestart om van sport en bewegen een essentiële sector te maken, deze vind je hier.