Afperser veroordeeld die dreigde om kinderen van Michael Schumacher te doden

18 mei 2017

AFP

Een afperser die ermee dreigde om de kinderen van F1-legende Michael Schumacher te doden, is tot 1 jaar cel veroordeeld waarvan 9 maanden voorwaardelijk.


De 25-jarige man stuurde in februari 2016 een mail naar Corinna, de echtgenote van Schumacher. Daarin eiste hij een bedrag van 1 miljoen dollar. "Als het geld op 31 maart 2016 niet geleverd is, zullen uw kinderen sterven. In de Formule 4 gebeuren veel ongevallen...", liet de afperser weten.

Doe ff op dit nummer
De politie kon de man makkelijk identificeren omdat hij zijn bankgegevens in de boodschap had achtergelaten. Zijn advocaat pleitte dat zijn cliënt tot de dag van vandaag niet weet waarom hij zich met afpersing heeft ingelaten. Naast zijn celstraf werd de man veroordeeld tot 4.500 euro boete en 50 uur taakstraf. Hij moet ook een psychiatrische behandeling ondergaan.

Michael Schumacher heeft twee kinderen: dochter Gina-Maria (20) en zoon Mick (18). Die laatste rijdt momenteel mee in de F3, maar was op het moment van de afpersing actief in de F4.


Wil jij het belangrijkste FORMULE 1-nieuws gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met F1 AAN naar 06 135 591 70 of klik hier.

reacties
ReageerReageer op dit bericht