Alonso grapt na vrije training: ‘F1 moet fans betalen voor saaie vertoningen’

12 november 2016

Getty Images
Fernando Alonso

Fernando Alonso viel vrijdag vroegtijdig uit tijdens de 2de vrije training voor de Grand Prix van Brazilië. De Spanjaard moest daardoor verplicht kijken naar hoe de rest rondjes reed op het circuit van Interlagos. En dat was volgens hem, op zijn zachtst gezegd, niet heel erg leuk. Dus vraagt hij zich af of de F1 fans niet moet betalen wanneer er saai geracet wordt.


"Fans willen snelle bolides zien", begint Alonso zijn verhaal tegenover Autosport. "Zij moeten verbaasd zijn wanneer wij als coureurs met hoge snelheid voorbij scheuren. Ik was 30 minuten buiten de baan omdat ik pech had, maar ben gewoon in slaap gevallen. Gelukkig vond ik een stoel, anders was het onmogelijk om naar te kijken. We moeten fans die op de tribune zitten betalen voor zulke saaie vertoningen."

Cameraman
Alonso kreeg vrijdag ook nog eens de lachers op de hand, toen de Spanjaard de regie nam over het camerawerk. "Er werd mij verteld dat ik de aankomst van Perez moest filmen, maar het enige wat ik op beeld kreeg was asfalt en lucht. Geen Perez", zegt Alonso lachend. "Ik voel me erg schuldig om mijn camera-skills. Zaterdag ga ik terug om te oefenen bij de Porsche Cup. Lukt het dan nog niet, dan kan ik maar beter stoppen."