Dit zijn de coureurs die Perez kunnen vervangen tijdens GP van Groot-Brittannië

30 juli 2020

BSR Agency

Sergio Perez heeft corona en racet dus komend weekend niet de GP van Groot-Brittannië en waarschijnlijk een week later ook niet bij de herhaling van de race op Silverstone. Er staan liefst 3 coureurs klaar om de Mexicaan bij Racing Point te vervangen.


Het team met de roze wagens deelt, hoe kan het ook anders, de reservecoureurs met grote broer Mercedes. Dat betekent dat Racing Point kan kiezen uit Esteban Gutierrez of Stoffel Vandoorne. Beide coureurs hebben al flink wat Formule 1-ervaring en Gutierrez is zelfs landgenoot van Perez (wat mee kan wegen in de commerciële belangen bijvoorbeeld).

Stoffel Vandoorne
De Belgische autocoureur is nog jong (28) en had vooral de pech dat hij voor McLaren in de Formule 1 reed toen die auto niet meer was dan een opgevoerde winkelwagen met 3 wielen. En dan ook nog eens als teamgenoot van de racelegende Fernando Alonso. Reed tussen 2016 en 2018 voor McLaren.

Esteban Gutierrez
De Mexicaan is net zo oud als Vandoorne, maar is iets langer weg uit de Formule 1 dan Stoffel. Hij reed in 2013, 2014 en 2016 in de koningsklasse voor Sauber en Haas. Wel iets meer races in de benen dan Vandoorne (59 om 42), maar veel minder punten gehaald dan de Belg (6 om 26). Dat telt misschien ook wel mee, want Racing Point heeft een razendsnelle auto.

Nico Hülkenberg
En dan nog een konijn uit de hoge hoed: Nico Hülkenberg. De Duitser is pas nét gestopt in de Formule 1, maar is volgens een aantal media de favoriet bij Racing Point om in te stappen. Zijn voordeel is dat hij de grid en de huidige auto's nog (redelijk) goed kent en dus waarschijnlijk aanpastijd nodig heeft. Hülkenberg was net begonnen als analist bij de Duitse Formule 1-zender. Daar had hij nog een leuk onderonsje met Max Verstappen.

Schat aan ervaring, nog nooit een podium
Hülkenberg zou voor elk team met een stoeltje vrij een aanwinst zijn. De Duitser heeft een schat aan ervaring, want hij reed liefst 179 races in de Formule 1 en sprokkelde daarin 511 punten bij elkaar. Alleen een podium ontbreekt nog. Laat de Racing Point nu net dit jaar meedoen in de top van het veld...