‘F1-bazen willen ‘nachtrace’ New York in 2019 op GP-kalender zetten’

25 april 2017

epa

Liberty Media, de nieuwe eigenaar van de Formule 1, heeft hele wilde plannen met de koningsklasse van de autosport. Het Amerikaanse bedrijf ziet graag dat er nog een Grand Prix komt in 'hun' land, en daar wordt hard aan gewerkt. Vanaf 2019 zou de GP van New York al gereden moeten worden.


Dat meldt Auto, Motor und SportVolgens dat medium zijn de bazen Chase Carey, Ross Brawn en Sean Bratches vol bezig met de plannen die de vorige eigenaar, Bernie Ecclestone, ook al had. Namelijk een Grand Prix in New York.

Nachtrace
Het zou dan wel een nachtrace worden, op een baan die vergelijkbaar is met die van Baku. Dat zou niet heel goed nieuws zijn voor Europese autoliefhebbers. Zij moeten, als de plannen doorgaan, hun wekker middernacht gaan zetten om Max Verstappen en co. te kunnen zien racen.

Kalender van 2018
De kalender zal volgend seizoen enigszins op de schop gaan. Voorheen was er namelijk het ongelukkige geval, dat een aantal belangrijke sportevenementen op gelijke datum vielen met Formule 1-races. Neem bijvoorbeeld de Grand Prix van Monaco, die vorig jaar op dezelfde was als de Indy 500. Daarnaast verdwijnt de GP van Maleisië na negentien jaar van het programma, wordt op Hockenheim voorlopig voor het laatst gereden en keert de race in Frankrijk na tien jaar afwezigheid terug.

Wil jij het belangrijkste FORMULE 1-nieuws gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met F1 AAN naar 06 135 591 70 of klik hier.

reacties
ReageerReageer op dit bericht