Genieten: Mini-Max Verstappen (11) met rode wangetjes bij zijn eerste tv-interview (video)

18 december 2015

Screenshot YouTube

Inmiddels is Max Verstappen een hele grote heer aan het worden in de Formule 1. De 18-jarige Limburger is de smaakmaker van de autosport, heeft een geweldige Zweedse vriendin en lijkt een gouden toekomst te hebben. Het lijkt een kwestie van tijd totdat 'onze Max' zijn eerste Grand Prix wint. Momenteel geniet Max van zijn vakantie, dus gaan wij op zoek naar leuk materiaal in de archieven van YouTube. Daar duikt een aflevering van Holland Sport op, met de toen 11-jarige Max en zijn vader Jos Verstappen bij Wilfried de Jong.

Het gaat onder andere over hoe Max de ene na de andere zege bij het karten bijeen sprokkelt "van de 50 wedstrijden won Max er 49", over de lessen van zijn vader Jos en over de Formule 1. Toen al droomde hij ervan. Als interviewer De Jong vraagt aan Max of hij later wil doorstomen naar de Formule 1 is Max meer dan duidelijk: "Ja." Een grote grijns verschijnt dan op het gezicht van het broekkie. Zijn vader vertelt dat Max tot zijn 16de/17de moet karten en dat hij daarna de Formule 1 misschien in kan gaan. Later zou Max dus op zijn 17de al debuteren in de Formule 1.

Ook grappig: De Jong vraagt aan Max naar wat voor school hij over een jaar gaat. Max heeft geen flauw idee. Zijn vader helpt hem door te zeggen dat hij naar de middelbare school moet, maar Max heeft het liever over racen. "Je kan over de kop vliegen!"

Geniet ervan!
Check hier ook het schaatsen van Max met zijn Zweedse vriendin.