Häkkinen voorspelt veel moois voor Red Bull: ‘P2 mogelijk met stabiele 2e rijder’

6 december 2019

ANP
hakkinen-red-bull-verstappen

Oud-wereldkampioen Mika Häkkinen voorspelt een mooie toekomst voor het team van Red Bull Racing. Als Max Verstappen en Alexander Albon hun zaakjes goed op orde hebben, denkt de Fin dat het team 2e kan worden in de strijd om de constructeurstitel.


De man die in '98 en '99 de WK-titel pakte, vertelt in zijn Unibet-column dat Red Bull volgend jaar serieus kan meedoen. "Charles mocht zijn podium voor Ferrari in Abu Dhabi houden ondanks de boete voor de verkeerde hoeveelheid brandstof. Dit en de slechte 1e pitstop van Sebastian Vettel onderstrepen nog maar eens dat het team qua uitvoering soms te wensen over laat.

Lees ook: Deze Max-fan laat alle gewonnen GP’s tatoeëren: ‘Ga door tot ik helemaal vol zit’

"Zonder respectloos te willen overkomen naar Pierre Gasly of Alexander Albon; als Red Bull had geprofiteerd van een teamgenoot voor Max die continu sterk was, dan zou Ferrari veel moeite hebben gehad om 2e te blijven in het constructeurskampioenschap. Het feit dat Max zowel Charles als Sebastian heeft verslagen is opvallend."

Prestaties Max
Hij stipte het al even aan, maar Mika Häkinnen is erg te spreken over zijn 2019. "Zijn overwinningen in Oostenrijk, Duitsland en Brazilië lieten zien hoe snel hij is en hoe goed de samenwerking tussen Red Bull en Honda verloopt. De engineers bij Honda moeten nog steeds wat extra vermogen vinden om dichter bij Mercedes en Ferrari te komen. Maar als je erbij stil staat dan Max als derde in het wereldkampioenschap is geëindigd, dan is dat al een enorme prestatie."

Start F1-seizoen 2020
Het Formule 1-seizoen 2020 begint 15 maart, als de GP van Australië begint.