Hamilton noteert snelste tijd in VT1 GP van Singapore, Max Verstappen 2e

30 september 2022

ANP
max-verstappen-red-bull-vt1-singapore

Lewis Hamilton heeft tijdens de 1e vrije training van de GP van Singapore de snelste tijd neergezet. De Mercedes-coureur was slechts 8 honderdste van een seconde sneller dan Max Verstappen. Charles Leclerc volgde op ruim 4 tienden als 3e.


Voor het eerst sinds 2019 werd er weer eens gereden op het Marina Bay Street Circuit in Singapore. Dat komt natuurlijk door de coronacrisis, waardoor de afgelopen 2 edities niet door konden gaan. In Singapore was het een graadje of 29, terwijl ook de luchtvochtigheidsgraad hoog was.

Lees ook: Gefeliciteerd Max Verstappen! Al zijn prestaties en records in de Formule 1 op een rij

Rode vlag
Na bijna 40 minuten werd er gezwaaid met de rode vlag, nadat Lance Stroll met zijn linker-achterwiel de bandenstapels had geraakt en zijn bolide moest parkeren. Max Verstappen moest daardoor een snelle ronde afbreken, maar de Nederlander had op dat moment ook al de snelste tijd geklokt. Lang duurde de onderbreking niet, want met nog 15 minuten te gaan konden de coureurs weer verder aan hun training.

Lees ook: Pakt Max Verstappen zijn 2e wereldtitel in Singapore? Check hier hoe laat hij in actie komt

5 minuten voor het einde mengde Lewis Hamilton zich opeens bovenaan de tijden, die daarmee een snellere rondetijd neerzette dan de Red Bulls en beide Ferrari's. Max Verstappen kende bovendien nog een momentje toen hij zich verremde, maar dat foutje bleef zonder gevolgen.

Uitslag VT1:
1. Lewis Hamilton - Mercedes - 1.43,033
2. Max Verstappen - Red Bull
3. Charles Leclerc - Ferrari
4. Sergio Perez - Red Bull
5. George Russell - Mercedes